Fr v: Edwin Åberg, Elsa Åberg, William Wijk, Hanna Wennberg

Fr v: Edwin Åberg, Elsa Åberg, William Wijk, Hanna Wennberg

Fina priser och utmärkelser till juniorerna

Vid 2023 års Höstmöte den 14 oktober delades fina priser och utmärkelser ut till juniorerna.

Sven Engwalls seglarstipendium

1931upprättades Sven Engvalls minnesfond i samband med GSS 50-års jubileum. Från fonden delas årligen ut ett seglarstipendium om 20 000 kr som i första hand ska gå till införskaffande av segelbåt.

2023 års vinnare är Elsa Åberg

 

GSS förtjänsttecken i Brons gick till Edwin Åberg

 

Juniorpokalen/Årets junior
Juniorpokalen instiftades 1987 till Jacob Engwalls Minne.

2023 års vinnare är Hanna Wennberg

Nominering:

Hon har tävlat i RS Tera, ILCA 4 samt CB66 och visat prov på både teknisk och taktisk skicklighet. Hon har även en stark vilja att utvecklas och lära sig nya saker inom segling, vilket gör henne till en förebild för andra unga seglare.Hennes guldmedalj vid JSM i RS-Tera sport krönte en fin och välseglad säsong. Hon har även hunnit med att segla RS-Tera sport VM i Sulzano, samt varit veckans junior i Search Magazine. Hon är dessutom väldigt aktiv i Gefle Segelsällskap och bidrar till att sprida glädje och gemenskap bland sina klubbkamrater.

Hanna Wennberg nomineras som kandidat till juniorpokalen eftersom hon har visat att hon är en talangfull, målmedveten och en passionerad seglare som älskar sin sport. Hon har även representerat Sverige på ett fint sätt i internationella sammanhang och inspirerat andra att följa sina drömmar. Hanna Wennberg är en stjärna på vattnet och en solstråle på land.

 

Utmärkelsen Årets Rookie.

2023 års Vinnare är William Wijk

Nominering:

Han har en snabb utvecklingskurva och tar sig an nya utmaningar utan omsvep. Viljan att hela tiden bli bättre är tydlig och i år har han tagit steget vidare in i ILCA 4 och föredömligt representerat GSS på JSM i Stenungsund.

William Wijk är en inspiratör för andra seglare, orädd och tålmodig, en tekniskt skicklig seglare och därutöver akrobat på vattnet och kvick i vändningarna.

Juniorerna tackar familjen Engwall och GSS för fina priser, utmärkelser samt för seglarsäsongen 2023.

Se alla nyheter »

Hanna Wennberg Årets junior

Hanna Wennberg Årets junior

William Wijk Årets Rookie

William Wijk Årets Rookie